Lessen weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining Samen Sterk|KIDS!

In deze training gaan we uit van de kracht van het ervaren en dat een leerervaring kinderen meer zal raken dan alleen maar kennisoverdracht. De training bestaat dan ook uit uitdagende samenwerkingsvormen, gecombineerd met rollenspellen en fysieke oefeningen. Heel veel doen en ervaren dus, situaties nabootsen en leren van elkaar! Een mooie combinatie van sociaal, mentaal en fysieke oefeningen die wij combineren om samen sterker te worden.
De training bevat ook veel Rots & Water oefeningen.

Hieronder een kort overzicht van wat we allemaal in de trainingen gaan doen.

Werken aan je houding. Hoe kom je over en hoe kun jij jezelf sterker maken? Grenzen aanvoelen en aangeven.

Grenzen aangeven met rollenspellen, samenwerken, vertrouwen, rekening houden met elkaar, (positieve) helpende gedachten maken. Ook leren we hoe je om gaat met pesten.

Bokstraining waarbij de kinderen stevig leren staan en buikademhaling te gebruiken bij stresssituaties. Ze gaan bokstikkertje spelen en leren de basistechnieken van het boksen aan. De kinderen mogen als ze willen tegen elkaar sparren in de boksring.

We gaan kijken waar we trots op zijn en naar onze kwaliteiten, we leren beter samenwerken, hulp vragen, omgaan met nare opmerkingen of pesten, eigen mening geven en leren dat “fouten” maken ok is.

De laatste les sluiten we af met het doorslaan van een plankje, je kunt meer dan je denkt!!