Kindercoaching

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind, dat hij/zij gelukkig is. Ondanks al je inzet kan het toch gebeuren dat het niet lekker gaat. Dat hij/zij bijvoorbeeld last heeft van onzekerheid, boosheid, angst of piekeren. Dit kan een gevoel van machteloosheid en verdriet geven. De meeste ouders hebben niet het idee dat ze om hulp zouden kunnen vragen en voelen het als falen. De stap naar een psycholoog voelt vaak te groot, bovendien heb je dan vaak te maken met lange wachtlijsten. Een kindercoach kan jullie dan tijdelijk bij de hand nemen en jullie helpen.

Kindercoaching is een laagdrempelige en kortdurende vorm van hulpverlening voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Kindercoaching is geen therapie, maar heeft wel dezelfde heilzame werking. Tijdens een kindercoachingstraject leren kinderen hun eigen kracht kennen waardoor ze steviger in hun schoenen staan en lekkerder in hun vel zitten. Een kindercoach leert een kind zichzelf te zijn, de eigen kwaliteit te (her)ontdekken en hiermee het zelfvertrouwen op een gezond niveau te brengen. Zo leren kinderen om hun eigen denken en handelen zelf positief te beïnvloeden. Dit moet ervoor zorgen dat uw kind beter kan omgaan met bepaalde situaties en weer lekker in zijn/haar vel zit. Ook dragen ze later in hun leven minder bagage mee op hun schouders zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot een evenwichtige en zelfstandige volwassene.

Ieder kind is anders en daarom werk ik niet volgens een vast plan. Ik kijk naar wat het kind nodig heeft en speel daar op in. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen bij mij en de coachingsessies leuk vinden.

Naast gesprekken maak ik gebruik van diverse werkvormen zoals; spellen (bijvoorbeeld het kwaliteitenspel en het Coachee spel), Mindfulness en ontspanningsoefeningen, knutselen, oefeningen om met (nare) gedachten om te gaan etc. Ook kunnen we lekker buiten wandelen, spelen, boksen, er is van alles mogelijk.