Over Stefanie

Ik ben Stefanie Hadderingh, 42 jaar en trotse moeder van 2 zoons.
Met veel passie en plezier werk ik sinds 2018 als kindercoach. Ik zie steeds meer kinderen die in het dagelijks leven tegen dingen aanlopen. Voor deze kinderen en ouders wil en kan ik iets betekenen. Ik coach kinderen met aandacht, betrokkenheid, liefde, plezier en veel enthousiasme!

Voordat ik kindercoach werd heb ik 16 jaar in de financiële sector gewerkt. Toch voelde ik al een tijdje dat ik iets anders wilde doen, maar ik kon niet precies omschrijven wat. Wel help ik al mijn hele leven ontzettend graag andere mensen en heb ik een groot hart voor kinderen. Toen ik op een dag het beroep kindercoach tegenkwam, vielen de puzzelstukjes in elkaar.
Ik heb de opleiding kindercoach met veel plezier gevolgd.

Mijn doel is om kinderen vol vertrouwen en met plezier in het leven te laten staan. Ik wil bereiken dat ze zich goed genoeg voelen zoals ze zijn.
Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij mij en de coachingsessies super leuk vinden.

Graag ga ik samen met ze op zoek naar hun eigen kracht en kwaliteiten.
Het is mijn missie geworden om kinderen te laten stralen en ze gewoon kind te laten zijn!

Ook ben ik graag een luisterend oor voor ouders. Het ouderschap valt soms niet mee en niemand heeft een gebruiksaanwijzing meegekregen na de bevalling. Ik vind het dan ook fijn om er ook voor ouders te kunnen zijn en hun te helpen.

Naast het 1 op 1 coachen vind ik het ook fantastisch om groepstrainingen te geven. Ik heb weerbaarheidstrainingen voor kinderen in en rondom Assen ontwikkeld. Het is zo mooi om te zien hoe een groep elke week hechter wordt, hoe de kinderen elkaar versterken, begrijpen en natuurlijk hoe ze hierdoor positief veranderen! Dit geeft mij echt energie! Ik geef ook weerbaarheidstrainingen op scholen of voor andere organisaties.

Samen met Simone, een vriendin en collega coach geef ik met veel liefde retreats e.d. voor vrouwen. Omdat wij weten dat tijd voor jezelf en goed in je vel zitten als moeder, als vrouw, zo belangrijk is. Ook voor je kinderen.

Opleidingen en cursussen:

 • De Magie van Kindercoaching (praktijk HBO-opleiding).
 • Mindfulness voor kinderen (MBO opleiding).
 • Rouw en verlies bij kinderen (MBO opleiding).
 • Licentiehouder ‘ Coachee spel’
  Het Coachee spel geeft op een veilige, speelse en creatieve manier veel informatie over het kind. Over onder andere de situatie waarin hij/zij zich bevindt en de hulpvraag die er bij het kind speelt.
 • EHBO bij baby’s en kinderen.
 • EFT (Emotional Freedom Techniques) voor kinderen en volwassenen.
 • Opleiding ‘hoe help ik boze kinderen?’ (Centrum Tea Adema).
 • Opleiding weerbaarheidstrainer (HBO opleiding bij Wereld van Sofie).
 • POPtalk-coach.
 • Rots en Water trainer (Gadaku Institute).
 • Reflexintegratie therapie (HBO opleiding).

Ik hoop je gauw te ontmoeten!

‘ Ieder kind mag zichzelf zijn, er zijn al anderen genoeg’

Lieve groet,
Stefanie