Bijna van start

Wauw, wat is de tijd voorbij gevlogen! Het is ineens al bijna 14 mei. De datum dat ik mij als Kindercoach in ga schrijven bij de Kamer Van Koophandel. Wie had dat gedacht een aantal jaren geleden. Ik werkte in de financiële dienstverlening en wilde graag iets anders doen, maar ik wist niet goed wat. Ik wist wel dat ik graag mensen wilde helpen, en het liefst kinderen. Maar in welke vorm, was mij nog volledig onduidelijk. Gelukkig zijn er mensen die hun beroep ervan hebben gemaakt om je te helpen dit uit te zoeken.

Ik ben met een loopbaancoach goed gaan kijken naar waar ik goed in ben, wat mijn kwaliteiten zijn en wat mij nou echt energie geeft. Hier kwam uit dat wat ik zocht te maken moest hebben met de volgende taken en interesses:
Bewegen of sporten, plannen of organiseren, beter maken, gesprekken voeren, analyseren, helpen, begeleiden of coachen, invloed uitoefenen of verandering teweeg brengen, muziek, humor, liefde of relaties, mensen of kinderen, gevoelens.

Hierdoor kreeg ik al snel een duidelijk beeld, ik wilde mensen helpen, het liefst kinderen. Ik heb nog even getwijfeld of dat in de sport zou zijn of meer op psychisch gebied. Op een dag zag ik het woord Kindercoach staan.
Ik had er echt nog nooit van gehoord! Ik heb het opgezocht en werd warm van enthousiasme, dit was precies wat ik zocht!

Het baart me zorgen dat steeds meer mensen kampen met onzekerheid, (faal) angst, depressie etc. Ook wordt de druk in deze maatschappij steeds groter en dit begint al op vrij jonge leeftijd. Ook worden zowel volwassenen als kinderen steeds meer blootgesteld aan prikkels. Ik wil kinderen helpen, zodat ze zich gewoon kind kunnen voelen en zonder al teveel struggles met zichzelf op kunnen groeien tot een sterk volwassen persoon.

Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding tot Kindercoach en heb deze begin 2018 met succes afgerond. Het was een feestje om de opleiding te mogen doen en vond het jammer dat het na de laatste lesdag afgelopen was. Aan de andere kant was ik ook blij want ik was inmiddels 36 weken zwanger van onze 2e zoon en kon ik lekker van mijn verlof gaan genieten.

Die periode is voorbij gevlogen, Jaime is alweer 11 weken. Ik vind het lastig om onze kinderen straks naar de opvang te brengen maar aan de andere kant kan ik niet wachten om mijn praktijk te starten en zoveel mooie dingen te gaan doen. Ik hoop dat ik heel veel kinderen (en hun ouders) gelukkig mag maken!

Heb je vragen of kan ik je helpen, neem dan contact met mij op.

Liefs,
Stefanie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *